6 redenen die Vertcoin interessant maken

Vertcoin is een snelgroeiende cryptomunt uit de Verenigde Staten. Dit jaar is de cryptomunt lange tijd onder de radar gebleven, maar daar kwam in oktober verandering in. Sindsdien maakt Vertcoin meer en meer opmars. Vertcoin werd gelanceerd in februari 2014.

De cryptomunt is dus bijna 4 jaar oud. Het legt als een van de weinige cryptomunten de focus op een gedecentraliseerd mijningsproces met ASIC resistentie. Momenteel heeft Vertcoin een marktwaarde van $225 miljoen waardoor het in vergelijking met de grote cryptomunten nog bijzonder klein is.

Blijf als eerste op de hoogte van al het Cryptonieuws

Er zijn 6 redenen waarom Vertcoin vandaag een interessante cryptomunt is:

  1. Vertcoin is het meest gedecentraliseerd door de ASIC resistentie. Dat betekent dat er geen coins gemijnd kunnen worden met dure hardware. Grote mijners zoals bij Bitcoin kunnen niet terecht bij Vertcoin.
  2. Om de 4 jaar wordt de opbrengst per blok gehalveerd zoals bij Bitcoin. Dit maakt Vertcoin steeds schaarser in de toekomst.
  3. Vertcoin heeft een actief en transparant partnerschap met Litecoin. Vertcoin staat zelfs vermeld in de roadmap van Litecoin.
  4. Vertcoin participeert in het Lightning Network om transactiesnelheden te verhogen en kosten te verminderen
  5. SegWit is reeds geactiveerd
  6. Het team van Vertcoin is zeer transparant met een real time update van hun roadmap en 2-maandelijkse ontwikkelingsupdates.

 Bron : Slim Beleggen