Verge (XVG) is veilig, anoniem en stijgt 650% in een maand

Elke week lichten we een virtuele munt uit en leggen we die onder een vergrootglas. Waarom is de munt anders dan de rest in cryptoland? Hoe werkt het en heeft het potentie? Op onder andere deze vragen krijg je antwoord.

Vandaag: Verge, een veilige en anonieme digitale munteenheid gebouwd met een focus op privacy.

Technologie

Mooi zo’n claim, maar hoe werkt dat dan precies? Je zou natuurlijk zelf de code door kunnen spitten op GitHub maar die moeite zullen we je maar besparen.

Verge wil zich focussen op de privacy en anonimiteit, dit willen ze bereiken door gebruik te maken van het Wraith protocol, dit protocol zorgt voor de maskering van IP adressen en blockchain transacties, de technologieën die op het moment hiervoor gebruikt worden zijn Tor en stealth adressen. Het Tor protocol dat je ook kan gebruiken met de Tor browser om websites anoniem te bezoeken blijkt tot nu toe nog niet gefaald te hebben in beveiligingstesten wat de munt dus ook veilig maakt. Echter is er wel gebleken dat een theoretisch uitbuiting van dit protocol mogelijk is. Een zogenaamde “entry and exit node attack.” We zullen je de moeite besparen door toe te lichten dat volgens het Verge ontwikkel team Verge in de volgende versie geen gebruik zal maken van entry of exit nodes waardoor deze uitbuiting geen invloed zal hebben op de veiligheid van de munt.

Hoewel het Tor protocol zorgt voor anonimiteit doet het dit niet alleen, samen met stealth adressen wil Verge zorgen voor volledige anonimiteit. Stealth adressen echter verzorgen geen complete privacy van de verzender en ontvanger. Ze garanderen alleen anonimiteit van de ontvanger, het is dus nog steeds mogelijk te zien dat Jan 5 euro naar persoon x heeft gestuurd.

Community

Qua gemeenschap zit het met Verge wel snor, zo zijn ze o.a. te vinden op Slack, Facebook, Twitter, Reddit, Telegram, LinkedIn, Instagram, Steam, en Discord. Ook is bevonden dat de meeste kanalen met regelmaat worden bijgehouden. Er wordt dus niet eens in het jaar iets geplaatst maar periodiek.

Potentie

Kijkend naar de cryptogemeenschap zal privacy en anonimiteit zeker in 2018 een hot-topic worden. Wanneer we dan kijken naar de mogelijkheden van Verge en de gemeenschap erachter wordt al snel duidelijk dat deze munt de potentie bezit om een van de marktleiders op dit gebied te worden.

Hoewel het bovenstaande waar is, is het wel nodig om te zeggen dat het Verge ontwikkelteam achter loopt op schema. Zo blijkt uit de roadmap die op de officiële Verge website te bewonderen is dat sommige onderdelen die in 2017 voltooid zouden moeten zijn dat nog niet zijn.

De wereld van het oplossen van cryptische vraagstukken is een snelle wereld, waar soms de munten met de grootste potentie toch op aarde blijven.

Bron: degeldpers

Website: Verge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.