‘Geheime’ meeting onthult potentieel van Ripple

Ripple is een vreemde eend in de bijt op de cryptomarkt. Het is een van de grootste cryptomunten maar het is toch anders. Terwijl Bitcoin of Ethereum alternatieven bieden op huidige technologieën, zoekt Ripple juist samen te werken met huidige technologieën. Een geheime meeting kan Ripple binnenkort op de wereldkaart zetten.

De meeting was niet echt geheim, maar bleef wel onder de radar van vele nieuwsdiensten. Nochtans hield Ripple een private meeting met officials van centrale banken. Dit is groot nieuws. Het betekent dat Ripple stilaan serieus wordt genomen door de machtigste financiële spelers ter wereld.

Toen CME aankondigde om Bitcoin futures te laten noteren, naast bekende grondstoffen als goud en olie, ging de prijs van Bitcoin door het dak. Je kan je dus al voorstellen wat een samenwerking tussen Ripple en de centrale banken kan doen met de prijs van XRP, de cryptomunt van Ripple.

Volgens CEO Brad Garlinghouse van Ripple gaf de meeting de kans om het betalingsverkeer van centrale banken te onderzoeken en de manier waarop Ripple daarin een rol kan spelen. “The Summit provided an opportunity to explore the full payments landscape: central banks’ domestic trials, Ripple’s growing cross-border network and interoperability across systems. Together, these form the beginning of an Internet of Value, where payments move as easily as the data across the internet.”

De meeting begon ook met een presentatie van het IMF. Het Internationaal Monetair Fonds gaf eerder dit jaar al aan dat cryptomunten een vooraanstaande rol kunnen spelen in de monetaire globale toekomst. Ripple wil samen met traditionele banken en nu ook centrale banken de betaalmiddelen van de volgende generatie creëren. Het werkt nu al samen met meer dan 100 financiële instellingen, heeft een proefproject lopen met de centrale bank van Groot-Brittannië en ontwikkelde samen met Bill Gates een platform voor mobiele betalingen, genaamd Mojaloop.

Daarnaast krijgt Ripple ook stilaan voet aan de grond in China.
Zoals gezegd is Ripple een vreemde eend op de cryptomarkt, maar juist dat kan in de toekomst wel eens de grootste kracht worden.

Bron: Ripple

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.