Multiwallets

Multiwallets

Je hoeft geen expert in Engels te zijn om te begrijpen dat een multiwallet veel (multi) portemonnees (wallet) bevat. In plaats van een soort cryptocurrency, kan je meerdere soorten coins in een multiwallet bewaren.

Coinomi is een van de bekendere multiwallets en ondersteunt de populairste coins als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash , Zcash, Reddcoin, Verge, Nav en vele andere op dit moment minder bekende Altcoins . Zelf gebruik ik een Ledger Nano S voor een aantal Altcoins. Echter worden veel nieuwe Altcoins hierop niet ondersteund. Hierdoor is het toch handig om een wallet als Coinomi  te hebben.

Maak back-ups!

Voordat je nu aan de slag gaat, nog de belangrijkste mededeling. Maak backups! Stel je voor dat je computer crasht of wordt gestolen (dus je niet meer bij je wallets kunt), dan kan je dus ook niet meer bij je valuta. Zelf doe ik dat door al mijn wallet-backups op een usb-stickje op een niet nader te noemen plaats verstop. Mocht ik mijn primaire opslagplaats om wat voor reden dan ook kwijtraken, heb ik een kopie altijd nog achter de hand.

Download hier jouw Coinomi Wallet