Ook Ethereum boekt nieuwe All-Time High

Nadat Ethereum, ’s werelds 2e grootste cryptomunt, de laatste maanden in de schaduw stond, koerst de Ether nu ook naar een nieuw record. Ethereum voelde de hete adem in de nek van Bitcoin Cash, maar steekt nu een tandje bij. Het netwerk van Ethereum is nu meer dan $40 miljard waard.

Het nobele onbekende Ethereum begon 2017 met een koers rond $8. Vandaag breekt de cryptomunt opnieuw door de grens van $400 naar een nieuw record.

Eerder dit jaar kwam Ethereum nog in de buurt van Bitcoin om de grootste cryptomunt te worden, maar sinds de zomer stagneerde Ethereum. Daar kwam echter begin november opnieuw verandering in.

Ethereum kende de laatste maanden enkele tegenvallers. Zo raakte er bijvoorbeeld €250 miljoen Ether geblokkeerd door het wissen van een verkeerde code, al dan niet opzettelijk. Maar het netwerk van het Ethereum platform maakte in alle stilte sterke vorderingen.

Ethereum verwerkt momenteel meer transacties als alle andere digitale cryptomunten samen.

Het verwerkt ook 2 keer zoveel transacties als Bitcoin. Dit sterk toegenomen netwerkeffect verrekent zich nu in een stijgende koers voor Ethereum. Waar Ethereum eerder dit jaar bijna even groot was als Bitcoin, is de marktkapitalisatie nu nog maar ongeveer 1/3.

Het ziet er steeds meer naar uit dat (grote) beleggers vooral de cryptomunten belonen die hun schaalgrootte in snel tempo kunnen optrekken. Dit is nodig om de beloftes waar te kunnen maken. Het kaf zal steeds meer van het koren worden gescheiden.

Een groot deel van de support voor Ethereum komt uit Zuid-Korea dat in snel tempo de leemte van China opvult. De Zuid-Koreanen zijn echte crypto-gekkies. Daarbij zullen ICO’s de kracht van Ethereum verder ondersteunen.

Wanneer ICO’s een blijvende vorm van financiering worden en het netwerk van Ethereum blijft groeien om dit te ondersteunen, kan het platform van Vitalik Buterin de komende jaren nog sterk profiteren van het zogenaamde netwerkeffect.