Nu ook Litecoin op nieuwe All-Time High

Na Bitcoin, Ethereum, Dash en Monero was het afgelopen weekend de beurt aan Litecoin om zijn wagonnetje aan te haken bij de cryptomunten die een nieuwe all-time high neerzetten. Litecoin wordt vaak vergeten, maar is een solide cryptomunt met bijzonder veel potentieel. En dat lijkt de markt nu stilaan te beseffen.

Zoals dat bij veel altcoins het geval was, is het van begin september geleden dat er nog een nieuw record werd behaald bij Litecoin. De crypto crash van september lijkt nu bij de sterkste cryptomunten verteerd. En zo wordt er terug omhoog gekeken. Met een rush tot boven $90 per LTC heeft Litecoin nu een marktwaarde van $5 miljard.

Wie dacht dat Bitcoin een bijzondere prestatie neerzet in 2017 met een stijging van om en bij de 1.000%, moet zeker en vast ook eens Litecoin onder de loep nemen. Litecoin is een van de oudste cryptomunten waardoor het ook bijzonder solide is. Maar de koers van Litecoin kwam pas midden dit jaar onder stoom.

Litecoin begon het jaar rond $4. Dat betekent aan de huidige koers een winst van maar liefst 2.150% of meer dan dubbel zo goed als Bitcoin. In cash cash taal betekent dat dat iedere €1.000 sinds begin dit jaar meer dan €20.000 opbracht.

Belangrijk om te zien bij Litecoin is dat de Top-3 geldstromen de laatste dagen afkomstig zijn van fiatgeld en dus niet van andere cryptomunten zoals Bitcoin. Dit betekent dat er vers kapitaal naar Litecoin vloeit.

Cryptomarkt explodeert

De cryptomarkt kende afgelopen weekend een bijzonder sterke stijging. Bitcoin schoot omhoog tot boven $9.500 en nadert de psychologische barrière van $10.000 met rasse schreden.

Maar ook EthereumDash en Monero konden nieuwe records neerzetten de laatste dagen en blijven op hun elan verder gaan. De cryptomarkt steeg afgelopen weekend met meer dan $50 miljard of een stijging van 20%.

De cryptomarkt deed er 8 jaar over om een marktkapitalisatie van $200 miljard te vergaren, maar het duurde slechts 24 dagen om er een extra $100 miljard bij te pitsen. In juni werd voor het eerst de ‘magische grens’ van $100 miljard overschreden.

Bron : Slim Beleggen