Is Ripple nog de moeite waard?

Ripple is dan wel een van de grootste cryptomunten ter wereld, het is en blijft een vreemde eend in de bijt. Ripple biedt ultrasnel en beveiligde financiële transacties aan. Met deze baanbrekende technologie creëerde het een eigen nichemarkt. Ripple is anders dan Bitcoin of Ethereum. Maar vooral, is het nog de moeite waard? Steeds meer banken zien het potentieel dat Ripple te bieden heeft.

Zo was er recent nog een meeting tussen de mensen achter het bedrijf Ripple en de centrale banken in deze wereld. Ook sloot Ripple een overeenkomst met een van de grootste uitgevers van kredietkaarten in de wereld American Express. Ripple is een technologie die zich gedraagt als een cryptomunt maar in feite een digitaal betaalsysteem vormt voor financiële transacties.

Ze gebruiken XRP als munt voor deze financiële transacties. Het bedrijf Ripple probeert de banken te overtuigen XRP te gebruiken voor de transacties, maar een zekerheid is dat niet. Het fundamentele gevaar voor de toekomst is dat het bedrijf Ripple kan slagen terwijl XRP nutteloos wordt. Momenteel zijn er zo’n 38 miljard vrije XRP beschikbar en heeft Ripple zelf de andere 62 miljard in handen.

Indien XRP zou stijgen naar $1, is het bedrijf Ripple bijvoorbeeld $38 miljard waard. Een bedrijf als Square is nu zo’n $20 miljard waard. Het is dus ook in het belang van Ripple dat XRP slaagt als ‘cryptomunt’. En dan is er natuurlijk de vraag, hoe groot is de kans dat XRP naar $1 (of meer) stijgt? Daarvoor kunnen we gebruik maken van Technische Analyse. Net als Ethereum kent Ripple ook een ‘impulse wave’ periode gevolgd door een periode van consolidatie.

Terwijl Ethereum uit zijn consolidatie brak en aan zijn 2e ‘impulse wave’ is begonnen, heeft Ripple nog wat werk voor de boeg. Maar indien Ripple slaagt en de koers de vorige top van $0,40 doorbreekt, kan de tweede ‘impulse wave’ Ripple katapulteren naar $4 à $7. Dat betekent in het beste geval een stijging van maar liefst 2.800%!

Bron : SlimBeleggen