Wordt Bitcoin Cash binnenkort echt groter dan Bitcoin?

Bitcoin Cash maakt snel opmars in de cryptowereld. De cryptomunt is nog maar enkele maanden oud maar laat de laatste weken steeds meer van zich spreken. De marktwaarde is ondertussen al gestegen tot boven $25 miljard. Het is daarmee veruit een van de grootste. Hoe groot is de kans dat Bitcoin Cash groter gaat worden dan Bitcoin?

Om te beginnen is het interessant om eens te kijken naar de verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin Cash.

Bitcoin: Bij de gefaalde SegWit2x hard fork van Bitcoin werd duidelijk dat de ontwikkelaars bij Bitcoin 1 doel voor ogen hebben: een oninneembaar gedecentraliseerd blockchain platform blijven. Bitcoin wil ook een betaalnetwerk blijven voor snelle, goedkoper betalingen, maar dat is secundair aan het veilige haven objectief.

Bitcoin Cash daarentegen splitste zich af van Bitcoin om groter blokken in de blockchain te kunnen mijnen waardoor het sneller financiële verrichtingen kan uitvoeren. Bitcoin Cash wil ook een gedecentraliseerd platform blijven, maar dit is ondergeschikt aan het objectief van snelle, goedkoper betalingen.

De toekomst van Bitcoin Cash

De laatste maanden werkte Bitcoin Cash hard aan zijn toekomst. De gemeenschap en de infrastructuur groeide sterk waardoor steeds meer crypto brokers Bitcoin Cash opnemen in hun aanbod. Recent voegde Bitstamp, de grootste crypto broker van Europa, nog Bitcoin Cash toe. Er zijn nu al 35 handelsplatformen die de cryptomunt verhandelen.

Naarmate de prijs stijgt, neemt ook het handelsvolume toe. Deze ligt met momenten zelfs boven het handelsvolume van Ethereum, de 2e grootste cryptomunt ter wereld. En ook het aantal hard en cold wallets waar men Bitcoin Cash kan opslaan blijft stijgen. Op de hardware wallet van Trezor kan je zonder problemen Bitcoin Cash bewaren.

De groei van het Bitcoin Cash netwerk

Sinds de hard fork van 1 augustus mijnde Bitcoin Cash al meer dan 25.000 blokken. Het netwerk begon met het EDA protocol zoals Bitcoin om problemen te voorkomen. Op 13 november schakelde Bitcoin Cash over op een DAA protocol om de winstgevendheid van het mijnen te verhogen.

Hierdoor is het Bitcoin Cash netwerk 10% winstgevender dan Bitcoin en mijnde het ondertussen al bijna 1.000 blokken meer dan het netwerk van Bitcoin.

Conclusie

Het is echter nog te vroeg om te beslissen of Bitcoin of Bitcoin Cash de meest succesvolle cryptomunt van de Bitcoin familie gaat worden. De markt moet daar de komende maanden en jaren over oordelen. Maar Bitcoin Cash is in ieder geval geen kneusje meer dat zich zomaar afsplitste. Er zit nu een team, visie én kapitaal achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.