Nieuwe bitcoinrally op 15 januari – Wall Street-bankiers ontvangen hun bonussen

Een paar weken geleden was de bitcoin op sommige handelsfora korte tijd meer dan 20.000 dollar waard; eind 2017 zakte de koers tot ongeveer 11.000 dollar. Daarna volgde weer een opleving. Zaterdagochtend noteerde de bitcoin op zo’n 16.500 dollar.

Veel marktwaarnemers verwachten dat het cryptomarkten dit jaar niet anders zal vergaan dan in 2017, met forse uitschieters omhoog en omlaag.

Meltem Demirors, directeur bij de Digital Currency Group – een investeringsmaatschappij die belegt in cryptomunten en blockchainbedrijven – gelooft dat de hype binnen enkele dagen weer in een stroomversnelling kan komen.

“Als de bonussen van Wall Street op 15 januari op de bankrekeningen landen, zullen we een aankoopgekte op de cryptomarkt zien van epische proporties”.

Wall Street-bankiers kunnen gokje wagen op cryptomunten
Traditioneel is de start van het jaar een moment waarop Wall Street-handelaren met bonusuitkeringen invloed kunnen uitoefenen, aangezien veel handelaren een gokje wagen met hun extra inkomsten. Velen ontvangen medio januari bonussen van gemiddeld zo’n 120 duizend euro per persoon, zo valt af te leiden uit berekeningen van de New Yorkse accountant Thomas DiNapoli.

Twee decennia geleden schreef de New York Times over autoverkopers in New York, die aanzienlijk profiteerden van de bonusuitkeringen op Wall Street. “Het zijn vooral jonge, energieke mensen die spontaan beslissen”, citeerde de krant destijds een autoverkoper. “Ze kijken wat er te koop is en als ze hun bonuscheques krijgen – bingo!”

In 2018 zouden de bonussen van Wall Street de cryptomarkt een zetje kunnen geven. “Het zijn vooral jonge mensen die een paar honderd of enkele duizenden dollars in cryptomunten steken”, zegt Demirors tegen onze collega’s van Business Insider Deutschland.

Het bonusseizoen kan samen met belastingkortingen veel extra geld opleveren dat naar cryptovaluta’s vloeit. Demirors: “Wees voorbereid op een explosie”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.