Wat is Cardano?

WAT IS CARDANO?

Cardano is een openbaar gedecentraliseerde blockchain en crypto valuta dat volledig open source is. Het is momenteel in de ontwikkeling om een smart contract platform te worden met meer geavanceerde features dan voorgaande smart contract platformen zoals Ethereum of Ark. Volgens de makers is het ook het eerste blockchain platform dat is ontstaan uit een wetenschappelijke filosofie en een onderzoeksgebaseerde aanpak heeft. Het team van ontwikkelaars bestaat uit een groot en globaal collectief van expert ingenieurs en onderzoekers.

Cardano gebruikt een nieuw soort Proof of Stake (PoS) algoritme genaamd Ouroboros. Deze bepaalt hoe individuele nodes een consensus bereiken in het netwerk. Naar eigen zeggen is dit het eerste en enige Proof of Stake protocol dat wetenschappelijk bewezen beveiliging heeft. Verder heeft het project een focus op de privacy van de gebruiker en is het open-source en vrij van patenten.

CARDANO WALLET

Er is een wallet beschikbaar voor ADA genaamd Daedalus. Deze is gecreëerd door IOHK met een sterke focus op veiligheid en geavanceerde cryptografie. In de toekomst zal Daedalus ook andere crypto valuta ondersteunen zoals Bitcoin, Ethereum Classic en vele anderen.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws