Waarom presteert Litecoin dit jaar beter dan Bitcoin?

Bitcoin gaat er vaak met de meeste pluimen vandoor. Met een stijging van een kleine 2.000% in 2017 komt Bitcoin het vaakst in de media. Maar er zijn andere cryptomunten die veel betere rendementen kunnen voorleggen. Een daarvan is Litecoin. Waarom presteert Litecoin dit jaar beter dan Bitcoin?

Op het moment van schrijven staat Litecoin op een jaarwinst van 7.000%. Begin dit jaar kon je nog 1 Litecoin kopen voor minder dan $5. Litecoin is een van de weinige altcoins die noteert op Coinbase, ’s werelds grootste cryptobroker. Oprichter Charlie Lee was dan ook een van de drijvende krachten achter het succes van Coinbase.

Eerder in 2017 liet hij echter weten dat hij zich volledig ging concentreren op Litecoin. Hij wil met Litecoin een cryptomunt maken die naast Bitcoin kan opereren en niet tegen Bitcoin. Hij ziet in Bitcoin een manier om grote bedragen zoals miljoenen op een snelle en veilige manier van eigenaar te laten veranderen. Litecoin kan dan dienen voor kleinere bedragen.

“The vision is always I wanted Litecoin to complement bitcoin—not compete. Bitcoin can be used for like moving millions of dollars between banks, buying houses, buying cars. It’s really secure… Litecoin can be used for cheaper things.”

Bitcoin is het goud en Litecoin het zilver

Litecoin is in feite een fork van Bitcoin uit eind 2011. Lee creëerde een snellere en lichtere versie van Bitcoin. Bij Bitcoin duurt de verificatie van een transactie 10 minuten, bij Litecoin 2,5 minuten. Er zijn dan ook 4 keer zoveel Litecoins te mijnen dan Bitcoins.
Een ander voordeel dat Litecoin te bieden heeft, is het mijningsproces.

Bitcoin gebruikt het SHA-256 hashing algoritme dat ASIC microchip technologie vereist. Litecoin gebruikt het Scrypt algoritme dat GPUs vereist. GPUs kunnen ook gebruikt worden door gewone computers.
Charlie Lee heeft een duidelijke visie met Litecoin en sinds hij zich volledig richt op de toekomst van de cryptomunt, gaat het in een rechte lijn omhoog. Al trekt hij zelf ook wel eens aan de alarmbel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.