Voorspelt de Bitcoin een top op Wall Street?

De Bitcoin wist op 16 december de grens van 20.000 dollar te bereiken. Toch is sinds dat moment het tij 180 graden gekeerd. Onlangs wist de grootste digitale munt zelfs weer onder de grens van 10.000 dollar te duiken en als gevolg daarvan was er vanaf de top gerekend sprake van een daling van meer dan 50%. Heeft de Bitcoin ook enig effect op Wall Street?

Tom McClellan heeft onlangs de grafiek van de Bitcoin en die van de Dow Jones index onder de loep genomen. Hij kwam tot een verrassende conclusie. McClellan concludeert namelijk dat er sprake is van een sterk verband tussen Wall Street en de Bitcoin. Om precies te zijn loopt de Bitcoin sinds de zomer van 2016 telkens 8 weken voor op de Dow Jones index.

Loopt de Bitcoin voor op Wall Street?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial Publications, is de uitslag van het interessante onderzoek in beeld gebracht. Sinds de zomer van 2016 wist de Dow Jones index in het meest van de gevallen 8 weken later ook een top of een bodem neer te zetten als de Bitcoin dat 8 weken daarvoor deed.

Mocht de Bitcoin daadwerkelijk een voorloper zijn op Wall Street, dan betekent dat overigens weinig goeds. Wat dat betreft zou de top op Wall Street in de maand februari moeten vallen. Gezien het sterke verband van de afgelopen 18 maanden is het raadzaam om de situatie op Wall Street nauwlettend in de gaten te houden.

Bron : slimbeleggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.