Volgt de Bitcoin hetzelfde pad als goud in het jaar 1982 deed?

Het einde van het jaar 2017 nadert en we mogen wel zeggen dat de Bitcoin de absolute uitblinker is geweest van dit beursjaar. De grootste digitale munt is in één klap wereldberoemd geworden en de beleggers staan op dit moment in de rij om de digitale munt te bemachtigen. Ligt er nog meer moois in het verschiet of gaat er binnenkort lucht uit deze zeepbel lopen?

Volgens heel wat analisten is de huidige beweging bij de Bitcoin niet gezond te noemen. Diverse analisten vergelijken de huidige beweging bij de Bitcoin met de gekte rondom de Nederlandse tulpenbol tijdens de Gouden Eeuw. Uiteindelijk was dit ook één grote zeepbel die keihard uiteen knapte.

Doet de Bitcoin binnenkort een stapje terug?

Uiteraard beschikt niemand over een glazenbol die ons laat zien hoeveel de Bitcoin over bijvoorbeeld een jaar waard zal zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Tourist, is wel te zien dat het koersverloop bij de Bitcoin verdacht veel lijkt op die van de goudprijs in de periode tussen 1979 en 1982 (logaritmische schaal). Uiteindelijk werd de goudprijs de jaren daarna ook geconfronteerd met een flinke terugval.

Mocht deze correlatie standhouden, dan zou het goed kunnen zijn dat de grootste digitale munt de komende maanden een stapje terug gaat doen. Toch is dat gezien het huidige optimisme maar moeilijk voor te stellen.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Bron: Slim Beleggen