Ripple neemt een groot deel van de onzekerheid weg met nieuwe transactie

Ripple, het bedrijf met het grootste aantal XRP, komt zijn belofte na om 55 miljard XRP in omloop te brengen. Hiermee neemt Ripple een groot deel van de onzekerheid weg die al lange tijd rond XRP hangt. Meer duidelijkheid moet Ripple ook aantrekkelijker maken voor investeerders.

Ripple was een van de favoriete cryptomunten begin dit jaar, maar zakte na de piek van mei helemaal weg. Het is ook een van de weinige cryptomunten in de top-10 die geen nieuw record kon bereiken in het najaar. De onzekerheid rond het bezit van XRP, de cryptomunt, is daar een van de belangrijkste redenen voor.

Ripple is het bedrijf dat ruime 61 miljard van de 100 miljard beschikbare XRP in handen heeft. Beleggers vreesden dat Ripple door die grote hoeveelheid XRP op iedere moment op de markt kon dumpen waardoor de prijs fors zou dalen.

Op 16 mei kwam Ripple met het nieuws dat ze 55 miljard XRP in een cryptografisch beveiligde escrow-account zou plaatsen waarbij er iedere maand 1 miljard XRP vrij zou komen. Dit moest de onzekerheid wegnemen.

Volgens deze beweging kan Ripple nog 2.800% stijgen

Het duurde echter tot nu vooraleer Ripple ook effectief de 55 miljard XRP in een beveiligde escrow-account plaatste. Ripple plaatste 55 keer een contract van 1 miljard XRP dat op de eerste dag van iedere maand gedurende 54 maanden zal uitgevoerd worden.

Wanneer op het einde van de maand het volledige contract niet werd uitgeoefend en er nog XRP overblijven, zullen deze in een aparte escrow-account worden gezet. Op de 55e maand zullen deze restanten vrijgegeven worden.

Ripple, het nieuwe Swift?

Op deze manier moeten de beleggers gerustgesteld zijn dat Ripple de markt niet zal overspoelen met verkooporders XRP waardoor de prijs fors zou kunnen dalen.

Ripple wil in tegenstelling tot vele andere cryptomunten de financiële wereld niet vervangen, het wil met de financiële wereld samenwerken. Ripple wil een soort SWIFT-banksysteem worden dat sneller en goedkoper financiële transacties kan uitvoeren.

Volgens CEO Garlinghouse staat Ripple er met deze transactie en met enkele huidige nieuwe contacten beter voor dan ooit tevoren.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Bron: Slim Beleggen