Mike Novogratz: Bitcoin $10.000 en Ethereum $500 tegen eind 2017

Het jaar 2017 zit er bijna op, maar nu al staat vast dat 2017 op de financiële markten gedomineerd zal worden door Bitcoin en cryptomunten. Van een totale marktkapitalisatie van $17 miljard begin dit jaar tot boven $300 miljard is het parcours indrukwekkend.

Maar het einde is nog niet in zicht, zegt miljardair Mike Novogratz.
Mike Novogratz staat aan het hoofd van een van de eerste en grootste crypto hedge funds ter wereld. Hij zag Bitcoin ontstaan uit de financiële crisis in 2008. Het is gebouwd op een fantastische technologie en er is maar een beperkt aanbod. Zo verwacht hij dat Bitcoin eind 2017 de kaap van $10.000 zal bereiken.

Maar Mike Novogratz ziet niet alleen potentieel voor Bitcoin. Zijn hedge fund is gericht op alle cryptomunten. Zo verwacht hij ook dat Ethereum, dat recent uitbrak naar een nieuw record, verder zal blijven stijgen. Zijn koersdoel voor de 2e grootste cryptomunt is $500 tegen eind 2017.

De manager van Galaxy Digital Assets Fund onderscheidt zich hiermee van anderen uit de traditionele financiële industrie. Mannen als Jamie Dimon, Neil Dwane van Allianz en Larry Fink van BlackRock staat eerder sceptisch tegenover Bitcoin.

Het verschil zegt Novogratz, is de leeftijd. Hij is zelf 52 terwijl de meeste tegenstanders over 60 zijn. Het is moeilijk om de digitale wereld te begrijpen voor iemand die niet opgroeide in het digitale tijdperk, zegt hij. Maar de wereld evolueert steeds digitaler en Bitcoin vormt daarin een belangrijk onderdeel.

Bron : Slim Beleggen