Mega Bank test Bitcoin Wallet voor zijn klanten

De forse stijging van Bitcoin afgelopen weekend is deels te wijten aan goed nieuws uit Zuid-Korea. De 2e grootste bank van het land gaat een Bitcoin Wallet testen voor zijn klanten. Rick Falkvinge, CEO van BitCoin Cash ziet hierin het zoveelste signaal dat Bitcoin een serieuze bedreiging vormt voor het huidige banksysteem.

Shinhan, de 2e grootste commerciële bank in Zuid-Korea, rapporteerde over 2016 $192 miljard aan activa en heeft meer dan 13.000 medewerkers in dienst volgens News Bitcoin. Het is dus geen kleine bank. De bank kondigde aan om in 2018 een Bitcoin Vault en een Bitcoin Wallet aan te bieden voor zijn klanten.

Shinhan is testing a virtual bitcoin vault platform wherein the private keys of bitcoin addresses and wallets are managed and issued by the bank. The bank intends to provide the vault service for free and charge a fee for withdrawals.”

Het is nog niet bekend of Shinhan ook handel in Bitcoin gaat aanbieden. De opslag van Bitcoin in hun Vault en Wallets zouden gratis zijn, er zou enkel een kleine kost in rekening worden gebracht voor diegene die hun Bitcoins terug zouden opvragen. Onder andere dit nieuws was verantwoordelijk voor een stevige stijging van de Bitcoin prijs in de richting van $10.000.

Rick Falkvinge, CEO van BitCoin Cash, zei recent in een interview dat Bitcoin een technologie vormt dat de banken kan laten uitsterven. “Bitcoin is an extinction-level event for banks” en mogelijk ook voor overheden over heel de wereld.

Indien dat het geval is, kan Bitcoin zelfs stijgen tot $1 miljoen.

De cryptomarkt kende afgelopen weekend een bijzonder sterke stijging. Niet alleen Bitcoin schoot omhoog tot boven $9.500. Maar ook Ethereum, Dash, Litecoin en Monero konden nieuwe records neerzetten de laatste dagen en blijven op hun elan verder gaan.

De cryptomarkt steeg afgelopen weekend met meer dan $50 miljard of een stijging van 20%. De cryptomarkt deed er 8 jaar over om een marktkapitalisatie van $200 miljard te vergaren, maar het duurde slechts 24 dagen om er een extra $100 miljard bij te pitsen. In juni werd voor het eerst de ‘magische grens’ van $100 miljard overschreden.

Bron: Slim Beleggen