Marketcap boven $500 miljard

Bitcoin en Altcoins bereiken samen een marktkapitalisatie van half biljoen dollar

Cryptocurrency zet zijn ongelofelijke golf voort, waarbij de gecombineerde marktkapitalisatie van alle digitale valuta $500 mrd heeft bereikt. Volgens de Wayback Machine, bedroeg de totale marktkapitalisatie op 15 december 2016, bijna precies een jaar geleden, ongeveer $15 mrd. De prijsbewegingen van vandaag brengen het totale rendement van de hele sector op 3.333%, jaar-op-jaar. Vrijwel iedereen die een jaar geleden crypto bezat en nog steeds bezit, is een winnaar.

Hoe ver zijn we gekomen?

Een jaar geleden waren de top tien digitale valuta en hun marktkapitalisatie:

1. Bitcoin, $12.5 mld
2. Ethereum, $713 mln
3. Ripple, $241 mln
4. Litecoin, $177 mln
5. Monero, $114 mln
6. Ethereum Classic, $86 mln
7. Dash, $64 mln
8. Steem, $41 mln
9. MaidSafeCoin, $37 mln
10. Augur, $34 mln

Vandaag ziet de lijst er als volgt uit:

1. Bitcoin, $289.6 mld
2. Ethereum, $65.8 mld
3. Bitcoin Cash, $26.9 mld
4. Litecoin, $18.5 mld
5. Ripple, $17.8 mld
6. IOTA, $12 mld
7. Dash, $7 mld
8. Monero, $5 mld
9. NEM, $4.9 mld
10. Bitcoin Gold, $4.6 mld

Vorig jaar bestonden twee van deze valuta’s (Bitcoin Cash, Bitcoin Gold) niet eens, en ten minste één (IOTA) werd verhandeld tegen ongelooflijk lage prijzen. Op dat moment hadden alleen de top vijf cryptocurrencies het marktkapitalisatieniveau van $100 mln doorbroken; vandaag hebben de top 23 digitale valuta’s een marktkapitalisatie van meer dan $1 mrd. Om een valuta te vinden met ‘slechts’ een marktkapitalisatie van $100ml, moet men naar beneden scrollen naar nummer 90 in de lijst.

Bubble of S-curve?

Veel experts, vooral die uit de wereld van ‘traditionele financiën’, geloven dat de digitale valutamarkt zich in een epische bubble bevindt. Bitcoin-hater en JP Morgan Chase CEO Jamie Dimon noemt Bitcoin ook een bubble, maar weigert short te gaan op de valuta omdat hij denkt dat het nog kan oplopen tot $100.000. Global Chief Economist van Swiss Bank UBS schreef onlangs:

‘De bubbel om alle bubbels te stoppen gaat door. Cryptocurrencies hebben alleen waarde als ze worden geaccepteerd als valuta. Ze kunnen echter niet worden gebruikt voor de belangrijkste transacties in een economie, en de cryptocurrency voorraad kan alleen toenemen en nooit afnemen (waardoor het een slecht oppotmiddel wordt).’

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Hoewel digitale valuta in feite in een bubbel kan zijn, is het de moeite waard om eraan te denken dat bubbels in het verleden vaak jaren hebben geduurd en veel groter zijn geworden dan iedereen had verwacht. Dimon heeft waarschijnlijk gelijk met zijn voorspelling van $100.000 voor Bitcoin. In dat geval, voordat de bubbel barst, zullen velen van jullie die dit vandaag lezen miljonair zijn, en sommigen van jullie zullen misschien miljardairs zijn.

Toch zijn er tekenen dat dit helemaal geen bubbel is. Technologie heeft de neiging om een zogenaamde ‘S-curve’ te volgen, waarbij adopties aanvankelijk langzaam groeien in het begin, vervolgens exponentieel toeneemt in een bijna verticale lijn en vervolgens weer afvlakt zodra massaconsumptie is bereikt. Als de adoptie van digitale valuta echt een S-curve volgt, dan zal de massale crash die velen verwachten nooit gebeuren. Terwijl dalingen en pieken te verwachten zijn, kan een verbluffende correctie van 80-90% niet eens komen…

Bron: Thinkcrypto