Let op! In december splitst Bitcoin … Opnieuw!

De 2e jaarhelft van 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als de periode waarin Bitcoin splitste in verschillende alternatieve cryptomunten. Wie dacht dat na de gefaalde poging van SegWit2x de hard fork periode voorbij was bij de grootste cryptomunt ter wereld, is verkeerd. In december komt er waarschijnlijk opnieuw een hard fork aan.

Het succes van Bitcoin Cash, de eerste hard fork, zet steeds meer Bitcoin ontwikkelaars aan om hun eigen ideaal na te streven. Na Bitcoin Cash volgde ook met succes Bitcoin Gold. En in december staat er een nieuwe hard fork op het programma, deze keer genaamd Bitcoin Silver.

Het ontwikkelingsteam achter Bitcoin Silver heeft nog niet veel details bekend gemaakt. Het is dus ook nog niet te voorspellen wanneer exact de nieuwe hard fork zal plaatsvinden. Maar volgens de geruchten zou het plaatsvinden in december.

Bitcoin Silver wil net als Bitcoin Gold het mijnen van Bitcoins terug decentraliseren. Ze willen terug naar het ideaalbeeld van Satoshi Nakamoto waarbij 1 CPU 1 stem is. Bitcoin Silver wil een ‘proof-of-work’ algoritme veranderen van SHA256 naar Equihash. Op die manier is er geen nood meer aan gespecialiseerd SH1256 mijning materiaal.

Waarin Bitcoin Silver zal verschillen van Bitcoin Gold is tot op heden ook nog niet duidelijk. Wij blijven jullie op de hoogte houden.

Bron : Slim Beleggen