Komst handel op CME geeft bitcoin vleugels

De prijs van de bitcoin ging vandaag weer stevig omhoog tot nipt onder de $18.000. Daarmee zette de digitale munt een nieuw record neer, vooruitlopend op de start van de futurehandel op ’s werelds grootste derivatenbeurs.

Sinds een week worden er futures op de bitcoin verhandeld op de Chicago Board Options Exchange. Her en der was er angst dat de digitale valuta hieronder zou lijden, waardoor de prijs vorige week zaterdag tot nabij $13.000 terugviel.

Futures bieden immers de mogelijkheid op zowel een toekomstige prijsstijging als -daling te speculeren. De futurehandel lijkt de prijs van de bitcoin tot dusverre echter eerder te steunen.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Maandag volgt een tweede test, met de start van de futurehandel op de grotere Amerikaanse derivatenbeurs CME. Beleggers lijken hier vertrouwen in te hebben, getuige de voortgaande prijsstijging van de bitcoin.

Beleggers bij Nederlandse brokers en banken kunnen voorlopig nog niet in de futures handelen. BinckBank wacht waarschijnlijk nog een paar maanden.

Hoewel DeGiro klanten in beginsel de mogelijkheid biedt op CME te handelen, laat topman Gijs Nagel weten dat dit voorlopig niet voor de bitcoin geldt. „Wat betreft derivaten hebben wij onze clearing aan een dochter van het Franse Société Générale uitbesteed. Zij moeten hier nog aandachtig naar kijken. Dat geldt ook voor ons risk management. Of klanten nog dit jaar in de bitcoinfutures kunnen handelen, durf ik niet te voorspellen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.