Ethereum bijna klaar om opnieuw te verdubbelen

Ethereum is al lange tijd de 2e grootste cryptomunt ter wereld, op verre afstand van Bitcoin. Sinds de piek boven $400 begin juni heeft Ethereum echter nog steeds geen nieuw record op de tabellen gezet. Maar daar kan binnenkort verandering in komen. Een bijna verdubbeling vanaf het huidige niveau is zelfs mogelijk.

Ethereum daalde van midden juni tot midden juli in een maand tijd van $400 naar $150 om daarna te consolideren rond $300. Op enkele schommeling na bleef Ethereum rond dit niveau. Maar deze keer lijkt een nieuwe uitbraak in de maak. Ethereum heeft namelijk voor het eerst sinds begin september de barrière van $350 opnieuw doorbroken.

En er is nog meer goed nieuws voor Ethereum. Op bovenstaande grafiek kan je ook zien dat de daling van Ethereum ten opzichte van Bitcoin (oranje lijn) een bodem heeft gevonden rond het niveau van 0,04 ETH/BTC. Dat betekent dat de uitstroom uit Ethereum en in Bitcoin waarschijnlijk stopt en mogelijk zelfs omkeert.

Ook opvallend bij de doorbraak boven $350 was de instroom van vers fiat geld. Er waren maar liefst 4 fiatmunten die Ethereum kochten. Zo komt het geld niet alleen van binnen de cryptomarkt maar ook van buiten de cryptomarkt. Volgens Technisch Analist Peter L. Brandt is er nu een opwaarts potentieel voor Ethereum tot $670. Dat is een opwaarts potentieel van 86% ten opzichte van het huidige niveau.

Bron: Slim beleggen