eBay overweegt Bitcoin betalingen

eBay overweegt Bitcoin- en cryptocurrency als betalingsmethode

Volgens een hooggeplaatste executive van eBay, een van ’s werelds grootste e-commerceplatforms, overweegt eBay de stap om betalingen via cryptocurrency te laten verlopen.

eBay ‘overweegt serieus’ om Bitcoin-betalingen toe te voegen

Scott Cutler, senior Vice President van eBay Americas, vertelde Yahoo Finance dat de e-commerce gigant serieuze discussies voert om het hoogste profiel te krijgen voor het accepteren van cryptocurrency betalingen.

‘Dit is een trend waar iedereen het over heeft, maar helaas accepteren we op eBay momenteel geen Bitcoin als betaalmethode, aldus Cutler. ‘We overwegen het serieus omdat cryptocurrencies steeds meer een standaard betaalinstrument worden, maar er is nog veel te doen en we zijn er nog niet helemaal.’

Cutler voegde eraan toe dat de websitedienst een populaire secundaire markt voor hardware voor cryptocurrency-miners is, en dat externe verkopers duizenden andere crypto-gerelateerde verzamelobjecten in de lijst hebben opgenomen.

Cryptocurrency going mainstream

Hoewel eBay momenteel geen concrete plannen heeft om cryptocurrency-betalingen te accepteren, is het een feit dat het bedrijf op hoog niveau discussieert over deze kwestie, hierin kwam ook naar voren hoe snel Bitcoin mainstream gaat.

Vorige week werd de Bitcoin-handelsapp Coinbase korte tijd de meeste gedownloade app in de Apple Store, waarmee werd aangegeven dat retailbeleggers in een razend tempo aan boord van het Bitcoin-ecosysteem stapten – zo hoog tempo dat Coinbase overbelast was door een record aan verkeer.

Deze week zullen de eerste Bitcoin-futurescontracten die op de Amerikaanse beurs CBOE worden gelanceerd, en CME – ’s werelds grootste derivatenbeurs – begint volgende week met het verhandelen van Bitcoin-futures. Hoewel dit voornamelijk op Wall Street is gericht, wordt verwacht dat futures zullen leiden tot de oprichting van de eerste Bitcoin ETF, een beleggingsvriendelijk investeringsobject dat gemakkelijk kan worden aangehouden op brokarage- en pensioenaccounts.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Het volgende keerpunt zal zijn wanneer cryptocurrency algemeen wordt geaccepteerd dat bedrijven het gewoonlijk accepteren als betaling voor goederen en services.

Prominente retailers zoals Overstock en Newegg hebben jarenlang Bitcoin geaccepteerd, maar geen ‘White Whales’ in de detailhandel – een groep die eBay, Amazon en Alibaba omvat – heeft formeel cryptocurrency-betalingen aangenomen. Eerder dit jaar ontkende CCN een gerucht dat Amazon van plan was Bitcoin te accepteren. Onlangs verklaarde Jack Ma, medeoprichter van Alibaba, dat Bitcoin ‘niet voor mij’ was, wat aangeeft dat het Chinese conglomeraat waarschijnlijk geen munteenheid zal aannemen die werkt zonder steun van de overheid.

Sommige retailers, waaronder game distributieplatform Steam, zijn de afgelopen maanden gestopt met het accepteren van Bitcoin-betalingen, onder verwijzing naar stijgende transactiekosten die de snelle opkomst van Bitcoin met zich meebracht. Bitcoin blijft echter een optie voor producten met hogere prijzen, en altcoins zoals Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin zijn opties voor transacties van lagere prijzen.

Bron: Thinkcrypto