De man die al zeer correct de prijs voor Bitcoin voorspelde, verhoogt nu zijn koersdoel naar $11.500

Tom Lee is een vooraanstaande Wall Street analist die als een van de eerste mainstream analisten de prijs van Bitcoin onder de loep nam. Zijn model is behoorlijk efficiënt gebleken in het voorspellen van de prijs voor de grootste cryptomunt. In een nieuwe analyse verhoogt hij zijn koersdoel nu met 40%.

Nadat Bitcoin in recordtempo van $6.000 tot $7.400 steeg, gaven de modellen van Tom Lee aan dat het tijd werd om voorzichtig te worden. Daarop daalde Bitcoin ook terug tot $5.600 om daarna de opwaartse beweging te hervatten. Volgens Lee heeft die beweging de zwakke spelers uit de markt geschud waardoor hij nu niet langer ‘behouden’ is.

Lee blijft voorzichtig optimistisch over het toekomstige prijsverloop van Bitcoin. Eerder voorspelde hij een koersdoel van $6.000 tegen eind 2017. Maar na de recente shake out verhoogt hij dat koersdoel tot $11.500 tegen midden 2018.

Volgens de modellen van Tom Lee van FundStrat moeten we op dit moment de opmars van Bitcoin vergelijken met de opmars van een sociaal netwerk. De waarde van een netwerk kan je berekenen aan de hand van Metcalfe’s Law. Volgens deze wet is de waarde van een netwerk gelijk aan het aantal gebruikers tot de 2e macht.

Metcalfe’s Law in verhouding tot het handelsvolume van Bitcoin bepaalde in 94% van de tijd de prijs van Bitcoin. Zolang het aantal Bitcoins accounts blijft groeien en het aantal transacties en het handelsvolume blijft toenemen, zal de prijs van Bitcoin blijven stijgen.
Op lange termijn ziet Lee dan ook een potentieel van $25.000 tot $75.000 per Bitcoin.