Brabants advocatenkantoor lanceert blockchain-team

Een bubbel, het nieuwe goud, het einde van onze huidige manier van betalen, allemaal kwalificaties die de bitcoins worden toegedicht. De gekte rondom de bitcoins en daarmee de blockchain-technologie is voor het Brabantse advocatenkantoor Holla Advocaten reden genoeg om een speciaal team in het leven te roepen.

Op de site van het advocatenkantoor licht managing partner Robert van de Muijen toe waarom hij denkt dat het opzetten van een heus ‘blockchain-team‘ (5 advocaten) een goede keuze is.

‘De blockchain-technologie staat nu waar internet in de jaren 90 stond. Vele sectoren zoals de financiële sector, logistiek en zorg & welzijn kunnen door blockchain-technologie een radicaal andere vorm krijgen. Wij verwachten dat Blockchain dé technologie van de toekomst zal zijn.’

Wat gaat dit team nou precies doen? Naar eigen zeggen gaan ze adviseren op het gebied van blockchain, smart contracts en cryptocurrencies. Ondanks de waanzinnige hoeveelheid aandacht die de bitcoins krijgen in het nieuws is het op juridische nieuwssites nog niet echt een hot item.

Op plekken als Advocatie en Advocatenblad is tot op heden weinig over dit onderwerp te vinden. Toch zijn er al meerdere kantoren die een echt blockchain-team hebben samengesteld. Van Doorne heeft haar specialisten op site ondergebracht in het ‘Team blockchain‘. Wordt blockchain een significant deel van de praktijk in de toekomst?

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?