Bitcoin wordt legaal betaalmiddel in Rusland

Russisch president Poetin maakt een bocht van 180 graden in verband met Bitcoin. In oktober sprak hij zich nog negatief uit tegen de grootste cryptomunt ter wereld, maar nu steunt hij de weg naar legalisering. Klein detail: het mijnen van cryptomunten kan wel worden bestraft in Rusland.

Rusland werkt aan een wetgeving om de handel in Bitcoin en andere cryptomunten te legaliseren. Maar er bestaat wel een mogelijkheid dat het mijnen wordt beboet. Minister van Financiën Moiseev bevestigde dat het mijnen van cryptomunten met als doel om belastingen te ontduiken bestraft zal worden. Diegene die cryptomunten willen mijnen, zullen zich moeten registreren bij een centrale autoriteit.

Het kopen en verkopen van Bitcoin en cryptomunten wordt wel gelegaliseerd. Eerder sprak Poetin zich daar negatief over uit. Maar nu gaat hij er mee akkoord om tegen juli 2018 een wettelijk kader te creëren.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Rusland is zelf ook bezig met de ontwikkeling van zijn eigen cryptomunt, de CryptoRuble. Deze cryptomunt wordt gecontroleerd door de Russische overheid en kan omgewisseld worden naar gewoon fiatgeld van de Russische Roebel. Uiteraard kan de munt niet gemijnd worden.

Poetin is wel al sinds lang liefhebber van Ethereum. Oprichter Vitalik Buterin had enkele maanden geleden nog een belangrijk gesprek met de Russische president waarin de toekomst van blockchain en cryptomunten werd besproken.