Bitcoin is nu de 6e meest waardevolle munt ter wereld

Met een koers net onder $12.000 heeft Bitcoin een marktwaarde van bijna $200 miljard. Bitcoin vertegenwoordigt daarmee 55% van de totale cryptomarkt. Bitcoin is met $200 miljard al meer waard dan alle briefjes en munten samen van het Britse pond of de Zwitserse frank. Het is de 6e meest waardevolle munt ter wereld en de top-5 is al in zicht.

Dit zijn nog enkele interessante feiten over Bitcoin als munt:
54% van de wereldbevolking leeft in een land waar de waarde van alle munten in circulatie lager ligt dan de waarde van Bitcoin. Wanneer Bitcoin stijgt naar $15.000 zal ook de 5e meest waardevolle munt, de Indische Roepie, voorbijgestoken worden. Wil Bitcoin waardevoller worden dan alle eurobriefjes en munten, moet Bitcoin stijgen naar $72.300.

Om de meest waardevolle munt ter wereld te worden, en daarmee de Amerikaanse dollar van de troon te stoten, moet Bitcoin stijgen naar $85.160. Bitcoin is de enige cryptomunt in de top-10 van meest waardevolle munten ter wereld, maar Ethereum en Bitcoin cash staan ook in de top-20.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Let wel op, bovenstaande data zijn op basis van alle briefjes en munten in circulatie. Wanneer er ook nog rekening wordt gehouden met geld dat op rekeningen staat of in beleggingen steekt, is er nog veel meer geld in omloop. Volgens de Federal Reserve ligt de totale geldhoeveelheid in de Verenigde Staten 7,5 keer hoger dan de briefjes en munten in omloop. In dat geval zal Bitcoin niet zo hoog geklasseerd staan. Maar dat betekent ook dat het potentieel mogelijk nog veel hoger kan liggen.

Bron: S.B.P.