“Bitcoin is de ultieme Value belegging”

Murray Stahl is een value belegger die al decennia meegaat in de aandelenwereld. Als value belegger volgt hij normaal niet de nieuwste hypes maar gaat hij op zoek naar de best mogelijk prijs (laag kopen, hoog verkopen). En toch ziet Stahl Bitcoin als de ultieme value belegging. En daar heeft hij goede argumenten voor.

Value beleggers kijken naar boekwaarde van bedrijven, de koers/winst verhouding, de cash flow, … alles wat Bitcoin niet heeft. Maar in een interview legt Murray Stahl uit waarom hij toch Bitcoin koopt, als value belegging.

Vraag: Waarom is Bitcoin een value belegging?

Murray Stahl: De centrale banken over heel de wereld doen niets anders dan de waarde van ons geld verlagen. Ze doen dit door middel van inflatie. Inflatie is geen verhoging van de prijs, het is jouw geld dat minder waard wordt. En centrale banken zijn er experts in.

Wie zijn geld niet in waarde wil zien dalen, moet zijn geld dus buiten het traditionele systeem brengen. En dan is Bitcoin de ultieme belegging. Wie bijvoorbeeld 1% minder vertrouwen heeft in fiat geld, kan best 1% van zijn vermogen in Bitcoin beleggen.

Vraag: Hoe hoog kan Bitcoin nog stijgen?

Murray Stahl: Hoe hoog Bitcoin kan stijgen, kan hij niet verklappen. Maar het is veel hoger dan de prijs die je er vandaag voor betaalt. Omdat Bitcoin een globale munt is, is er geen arbitrage mogelijk. De waarde van Bitcoin zou dus gelijk moeten zijn aan de waarde van al het fiatgeld in de wereld, en misschien zelfs meer omdat er geen inflatie mogelijk is.

[Alle munten en briefjes wereldwijd zijn zo’n $7.600 miljard waard. Dat zou een prijs van Bitcoin betekenen van $361.000]

Blijf als eerste op de hoogte van al het Cryptonieuws

Vraag: Kan Bitcoin terugvallen naar $0?

Murray Stahl: Daar is altijd een kans toe. Bitcoin zaagt aan veel poten van veel stoelen in de wereld. Er zullen organisaties/overheden zijn die dit niet graag zien gebeuren en dit proces willen stoppen. Anderzijds zijn er ook veel instanties die profiteren van Bitcoin. Dus de kans dat het gebeurt, is volgens Murray Stahl niet zo groot.

10 Bitcoin Experts voorspellen prijs van $40.000 tot $1 miljoen

Vraag: Ga je nog meer beleggen in Bitcoin?

Murray Stahl: Ja, en niet alleen in Bitcoin. Er zijn verschillende opportuniteiten onder de cryptomunten. En je kan ook op verschillende manieren profiteren, onder andere door te mijnen.

Bron : Slim Beleggen