Bitcoin Gold debuteert als 5e grootste cryptomunt met een marktwaarde van $6 miljard

Bitcoin Gold is eindelijk opgenomen in het overzicht van CoinMarketCap, zowat de autoriteit op basis van de crypto listings. Dit markeert de officiële lancering van Bitcoin Gold als cryptomunt. BTG krijgt ineens een marktwaarde mee van $6 miljard en is daarmee de 5e grootste cryptomunt ter wereld.

Bitcoin Gold ontstond eind oktober als een hard fork van Bitcoin. Bitcoin Gold was de 2e hard fork die met succes werd doorgevoerd uit de originele Bitcoin blockchain. In tegenstelling tot Bitcoin Cash kende Bitcoin Gold echter wel een rommelige start.

Bij de hard fork was nog maar weinig bekend over de cryptomunt. Bitcoin Gold had ook geen replay protection en weinig steun van de industrie. Als klap op de vuurpijl waren er ook nog enkele hacking incidenten.

Blijf als eerste op de hoogte van alle Cryptonieuws

Maar nadat Bithumb en Bitfinex Bitcoin Gold toevoegden aan hun platform, kwam er leven in de brouwerij. Bitfinex lanceerde handel in Bitcoin Gold via Bitcoin en Amerikaanse dollar, Bithumb via Koreaanse Won. Hierop besloot CoinMarketCap Bitcoin Gold op te nemen onder de cryptomunten.

Bitcoin Gold is met een waardering van $6 miljard in een klap groter dan Dash, Litecoin en Monero.

Bitcoin Gold is ontstaan door toedoen van Jack Liao, de CEO van LightningASIC. Hij verkoopt materiaal om Bitcoins te mijnen. Door de complexiteit van Bitcoin is het mijnen gecentreerd rond enkele grote bedrijven. Jack Liao schreef een nieuwe code om ook Bitcoins te laten mijnen door kleinere computers.

De groep achter Bitcoin Gold vindt dat het mijnen van Bitcoin momenteel veel te veel gecentraliseerd is waardoor heel het idee van een gedecentraliseerde munt verdwijnt. Door het originele protocol te wijzigen willen ze het mijnen van Bitcoin voor iedereen beschikbaar maken door middel van grafische kaarten.

De cryptomarkt kende afgelopen weekend een bijzonder sterke stijging. Niet alleen Bitcoin schoot omhoog tot boven $9.500. Maar ook Ethereum, Dash, Litecoin en Monero konden nieuwe records neerzetten de laatste dagen en blijven op hun elan verder gaan.

De cryptomarkt steeg afgelopen weekend met meer dan $50 miljard of een stijging van 20%. De cryptomarkt deed er 8 jaar over om een marktkapitalisatie van $200 miljard te vergaren, maar het duurde slechts 24 dagen om er een extra $100 miljard bij te pitsen. In juni werd voor het eerst de ‘magische grens’ van $100 miljard overschreden.

Bron: Slim Beleggen