Bijzonder verhaal: dit is de eerste Bitcoin miljardair uit Nederland

Links en rechts duiken de eerste Nederlandse crypto-miljonairs op. Vooral de verhalen van toevallige investeerders zijn mooi. Nederlanders die ooit een pizza, boek of telefoon met de munten kochten. Coins die vijf jaar later opeens miljoenen waard zijn. In een klap miljonairs, door een kleine, onbenullige uitgave.

De eerste Nederlandse Bitcoin miljardair

Volgens kenners heeft Nederland nu ook zijn eerste crypto-miljardair voortgebracht. Althans, volgens hen is Marc van der Chijs hard op weg om miljardair te worden dankzij zijn Bitcoins. De kans is groot dat die naam je bekend voorkomt. Dit is niet een toevallige gelukhebber. De handige ondernemer verdiende in China een fortuin met Tudou. Dat is de Chinese equivalent van YouTube. De onderneming werd voor meer dan vier miljard aan het bedrijf achter AliExpress verkocht. Niet verkeerd!

Marc van der Chijs

Nu is van der Chijs terug in Nederland. De afgelopen jaren stortte hij zich op een nieuwe trend: cryptocurrency. Hij werkte en investeerde in toepassingen van Bitcoin en Blockchain-technologie, de onderliggende basis van veel digitale munten. Slechts na vier maanden verkocht hij al zijn op crypto gerichte investeringsmaatschappij.

De Nederlandse ondernemer krijgt het voor elkaar om overal vroeg bij te zijn.

Nieuwe onderneming: Hut8

De Nederlandse ondernemer krijgt het dus voor elkaar om overal vroeg bij te zijn. Hij ziet ideeën, technologieën opkomen en investeert erin. Zijn volgende doel? Het opzetten van de grootste cryptocoin-miner buiten China. Het bedrijf heet Hut8. Van der Chijs haalde miljoenen binnen voor het miningbedrijf, waar hij voor zijn YouTube-concurrent jaren nodig had om het plan van de grond te krijgen.

Een slimme zet, want China zet steeds meer druk op zijn miners van Bitcoin. En dat terwijl het land verantwoordelijk is voor de meeste computerkracht die voor de munt wordt ingezet. Computerkracht die nodig is om alle transacties uit te voeren, en nieuwe coins te minen. Marc van der Chijs zit dus bovenop een goudmijn.

Welk gedeelte van zijn fortuin precies uit Bitcoins voortkomt, is onbekend. Dat hij binnenkort of zelfs nu al de eerste Bitcoin-miljardair uit Nederland is, lijkt echter een gegeven.

Bron: Want.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.