94% van de wereldbevolking kan nu Dash gebruiken als betaalmiddel

Cryptomunt Dash gaat als een sneltrein, niet alleen wat de prijs betreft, maar ook  in zijn ontwikkeling. Een recente overeenkomst zorgt ervoor dat Dash beschikbaar wordt voor 94% van de wereldbevolking. Dash zette ook verdere stappen om zijn netwerk uit te breiden voor massa-adaptatie.

Dash kondigde via een gezamenlijk persbericht aan dat de cryptomunt geïntegreerd zal worden in het platform van Uphold. Gebruikers van Uphold kunnen digitale munten kopen, versturen en verkopen via het internet of via een smartphone. Deze integratie maakt het mogelijk dat Dash 94% van de wereldbevolking kan bereiken.

Volgens Dash CEO Ryan Taylor is dit een bijzonder krachtig signaal:

Uphold voorziet de snelste en eenvoudigste methode voor dagelijkse gebruikers om Dash te kopen. Dash is al geïntegreerd bij de belangrijkste en grootste brokers ter wereld, maar brokers schrikken mensen nog af omdat ze meer gebruikt worden om te traden. Uphold maakt transacties veel eenvoudiger dan een broker en het ondersteunt gebruikers van over heel de wereld.”

Op de Dash Conference 2017 in september liet CEO Ryan Taylor al weten dat Dash bezig is met een aantal belangrijke plannen zoals:

  • Een globale brokerage service met gratis geldtransfers
  • Nieuwe integraties met crypto brokers
  • Toegang tot 20 nieuwe valuta
  • Integratie bij verschillende grote retailers
  • Een integratie in de gezondheidszorg

Een andere manier waarop Dash zich voorbereid op de toekomst, is het verhogen van de blocks. Terwijl Bitcoin en Ethereum zoeken naar off-chain oplossingen om de schaalgrootte te verhogen, integreert Dash on-chain oplossingen.

Vorige maand voerde Dash nog een upgrade uit waardoor de blocksize stijgt van 1MB naar 2MB. Hierdoor kunnen in de toekomst dubbel zoveel transacties uitgevoerd worden. In de nabije toekomst wordt een update naar 5MB blokken verwacht. Uiteindelijk mikt Dash op blokken tot 45MB of meer om 50 miljoen gebruikers te kunnen bedienen.

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws?

Opvallend aan Dash is het budgetsysteem

In tegenstelling tot vele andere cryptoprojecten gebruikt Dash een deel van zijn succes om het toekomstige succes te financieren. 10% van alle blokken die gemijnd worden, gaan naar een fonds. Dit fonds dient om de ontwikkeling van Dash verder te zetten. Aan de huidige prijs kan Dash iedere maand $5 miljoen investeren om verder te groeien.

Bron: Slim Beleggen