5 redenen waarom Bitcoin in 2018 nóg eens de beste belegging kan worden

Het lijkt onmogelijk voor Bitcoin om de prestatie van 2017 volgend jaar nog eens over te doen. Bitcoin steeg in 2017 immers al meer dan 1.000%. Dit zijn rendementen waar gewone beleggers van duizelen. En toch zijn er 5 goede redenen te bedenken die er op kunnen wijzen dat Bitcoin dit huzarenstuk in 2018 nóg eens kan herhalen.

  • Bitcoin adaptatie explodeert in 2018

In april van 2017 legaliseerde Japan Bitcoin als wettig betaalmiddel. Japan is op dat gebied een land met veel invloed op de rest van de wereld. Mogelijk zullen er in 2018 nog andere belangrijke landen volgen.

Bitcoin zag in 2017 ook het transactievolume met 55% stijgen. Er worden dagelijks 30.000 nieuwe wallets aangemaakt. Coinbase opent 300.000 nieuwe rekeningen per week en telt al meer accounts dan aandelenbroker Charles Schwab.

En als klap op de vuurpijl blijven er geruchten de ronde doen dat Amazon Bitcoin zal aanvaarden als betaalmiddel. Dit zou pas echt een Big Bang veroorzaken.

Van $2 miljard naar $400 miljard, in de komende 5 jaar

  • Regulering lokt groot geld

Naarmate de sector groeit, kunnen we ook meer regulering van overheden verwachten. Dit lijkt contradictorisch met het idee van Bitcoin, maar het zal wel voor een toestroom van institutioneel geld kunnen zorgen.

CME lanceert binnenkort al Bitcoin futures en met wat meer regulering kan een Bitcoin-ETF ook niet lang op zich laten wachten.

Blijf als eerste op de hoogte van al het Cryptonieuws

  • Een nieuw tijdperk

Bedrijven als Uber, Airbnb, Amazon, Alibaba, … hebben de laatste jaren historische sectoren volledig op hun kop gezet. Bitcoin gaat hetzelfde doen met het monetaire systeem. Er zijn momenteel al meer dan 1.000 cryptomunten met ieder hun eigen doelen en eigenschappen waarvan de meerderheid de wereld in een nieuw tijdperk kan brengen.

  • Bitcoin is het nieuwe Wall Street

Hoewel de aandelenmarkt blijft stijgen, heeft de financiële crisis van 2008-09 diepe wonden geslagen. De bail-outs van grote banken, het ongezien printen van geld uit het niets, de lage rentevoeten die spaarders bestraft en risicovolle ondernemingen beloont, … Het vertrouwen in Wall Street is niet meer wat het geweest is.

Bitcoin is veilig, gedecentraliseerd, niet beïnvloedbaar en voor iedereen toegankelijk. Bitcoin is het nieuwe Wall Street.

Beginnen met beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten

  • Bitcoin wordt toegankelijker

In de beginjaren was het niet eenvoudig om Bitcoins te kopen. Nu zijn er talloze sites die het zeer eenvoudig maken om Bitcoins te kopen en verkopen. En zolang de prijs blijft stijgen, zal dit alleen maar toenemen.

Bron : Slim Beleggen