10 en 18 december worden bijzonder belangrijke dagen voor Bitcoin

Save The Date! De wereld van Bitcoin kan er de komende weken totaal anders gaan uitzien. De prijs van Bitcoin schiet de laatste tijd omhoog, onder andere door de verwachte komst van Bitcoin future trading. Maar dat zou wel eens als een boemerang in het gezicht van Bitcoin beleggers kunnen terugkomen.

Op 10 en 18 december beginnen CME en CBOE met het verhandelen van futures op Bitcoin. Tot op heden was de markt van Bitcoin een spel tussen vraag en aanbod, tussen kopers en verkopers. Aangezien er weinig verkopers zijn van Bitcoin, stijgt de prijs. Maar met futures kan er ook ingespeeld worden op een daling van de prijs. En dat kan mogelijk het spel veranderen.

Zoals de situatie nu is op de Bitcoinmarkt is iedereen blij. Iemand met 0,1 BTC in bezit is even blij als iemand met 100 BTC in bezit. Iedereen wordt er rijker van en iedereen blijft dromen van meer. Maar door de introductie van futures komen er nieuwe spelers op de markt.

Bekijk zeker ook dit interview met de CEO van Coinbase over de toekomst van Bitcoin en Bitcoin Futures …

Future traders zijn vaak handelaars met diepe zakken. Hun kapitaal is veel groter dan de grote spelers in Bitcoin op dit moment. En deze handelaars kunnen dus ook inspelen op een daling van Bitcoin.

Zo kunnen futures de markt van Bitcoin veranderen

Futures zijn eigenlijk ontstaan in de landbouw. Boeren konden door middel van future contracten een prijs voor hun gewas bekomen en moesten zich daardoor geen zorgen maken over veranderingen van de prijs op de dagelijkse markt. Boeren dekken zich in tegen een daling van de prijs, de tegenpartij dekt zich in tegen een stijging van de prijs.

Bij Bitcoin zijn de regels echter op dit moment een beetje anders.

Diegene die Bitcoin mijnen, kunnen zich indekken tegen een daling van de Bitcoin prijs. Maar kopers van Bitcoin gaan weinig of nooit futures kopen. Voor hen ligt de druk op een daling. Zij zullen zich indekken tegen een daling door te verkopen, wat het proces van een dalende prijs kan versnellen.

10 en 18 december worden dus belangrijke data om in het oog te houden. Gaat het grote geld inzetten op een daling van de Bitcoinprijs of blijven we gewoon verder omhoog knallen?

Als eerste op de hoogte van het laatste Cryptonieuws